Spiritualiteit VI: De hongerigen voeden

27-02-2012

De zoektocht naar de ziel van operatieassistenten en de bezieling voor hun werk doe ik aan de hand van de werken van barmhartigheid. Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij verzorgd, Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen.

In welvaartslanden maken we eerder het tegenovergestelde mee. Patiënten die weldoorvoed zijn, tot ongezond dik. En ze halen zich er een hoop ziektes mee op de hals. Voortijdige gewrichtsslijtage, diabetes, bepaalde vormen van kanker, hart- en vaatziekten. Dikke mensen zijn BIG business in de gezondheidszorg. Iedereen pikt er bijna letterlijk een graantje van mee. Op onze beurt verdienen wij op de OK er weer een behoorlijk belegde boterham mee, nietwaar?

De enige hongerigen lijken te zitten in de koffiekamer van het OK complex. Alles wat daar onbewaakt ligt en eetbaar is verdwijnt. Verder mopperen we als op belangrijke privileges voor OK medewerkers wordt beknibbeld: gratis melk, brood, soep en dienstmaaltijden.

Terug naar het overzicht

Reacties

Reageren

LOGOLINKS

Nieuwste vacatures